Skriskite į Boloniją arba Milaną ir leiskitės į nuostabią kelionę senovės Via Emilia gatve, kurioje yra daugybė gražių Italijos miestų. Emilijos-Romanijos širdyje yra Italijos maisto slėnis. Įsitikinkite, kad pakeliui sustojate paragauti patiekalų ir vynų, kurie sulaukė pasaulinio pripažinimo.
Karšta, karšta vasara ir šalta žiema, kai Apeninų kalnai sulaiko drėgmę, susilieja ir sudaro puikias augimo sąlygas maistui, kuris tapo legendiniu: visame pasaulyje.
„Michelin“ žvaigždutėmis apdovanoti restoranai
Toks yra Emilijos Romanijos žinomumas Italijos gastronomijos srityje, nes Modenoje neseniai buvo įteikti „Michelin Guide 2025“ apdovanojimai: iš esmės itališki „Oskarai“. Be to, Emilija-Romanijoje taip pat bus įteikti apdovanojimai 2026 ir 2027 m.
Tarp apdovanojimų kulinarijos roko žvaigždžių Massimo Bottura yra pramonės dievas. Jo 3 „Michelin“ žvaigždučių „Osteria Francescana“ sėkmė Modenoje, kartais vertinama kaip geriausias pasaulio restoranas, suteikia Massimo platformą kalbėti Emilijos Romanijos ir visos restoranų pramonės vardu.
2025 m. Italijos „Michelin“ vadovo apdovanojimai padidino „Bib Gourmand“ restoranų skaičių Emilijoje-Romanijoje iki 33. Geros naujienos keliaujantiems po regioną ir ieškantiems restoranų, „Michelin“ pripažintų kaip teikiančių kokybę ir išskirtinę vertę.
Įspūdingas kraštovaizdis
Sukurkite savo gurmanišką taką per Emilia Romagna, kuris eina iš Piačencos vakaruose, palei senovinį Via Emilia maršrutą per Boloniją, Modeną, Parmą ir iki Riminio sėdi Adrijos jūroje.
Iš esmės Po upės maršrutas, kurį remia Apeninų kalnai šiaurėje, yra švelnus kraštovaizdis, kuriame melžiamos karvės, sukuriant didžiulius Parmigiana Reggiano sūrio ratus. Tai Italijos duonos krepšelis, kuriame rinkose gausu gyvybingų šviežių produktų. Lėto maisto, metų metus brandinto sūrio ratų ir greitų automobilių šalis. Modena yra „Ferrari“ ir „Ferrari“ muziejaus namai.
Pavarotti namas ir restoranas
Emilija Romagna reikalauja operos garso takelio. Paskambinkite į buvusius Luciano Pavarotti namus, esančius netoli Modenos, ir paverskite šias ilgai saugomas tenoro natas tikrove. Ant dvaro sienos puikuojasi freska, net didesnė už didžiojo žmogaus asmenybę, signalizuoja, kad atvykote.
Dabar didžiojo tenoro šventove muziejuje eksponuojami Sinatros, Bono, Stingo, Hillary Clinton, Springsteen ir princesės Dianos susižavėjimo laiškai, liudijantys visuotinį Pavarotti patrauklumą.
Pavarotti sunkiai dirbo dėl savo šlovės, tausodamas balsą pasirodymams, visada ieškodamas įlenkto nago, kuris atnešė sėkmę, ir kiekvieną kartą koncertuodamas numesdamas tris kilogramus. Be muzikos, Pavarotti mėgo tapyti, o jo kulinarijos knygoje parodoma jo meilė maistui. Užsisakykite staliuką kaimyniniame restorane, kad galėtumėte mėgautis „Pavarotti“ patirtimi.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Mercato Albinelli, Modena
Užsukite į kaltinės geležies Liberty stiliaus turgų Modenoje, kad amatininkas susipažintų su Emilijos-Romanijos maistu ir produkcija. Prekystaliai perpildyti gausaus Italijos duonos krepšelio gaminiais.
Turgaus pakraščiuose esantys amatininkų restoranai su kukliomis estakadomis sėdinčiomis sėdimomis sėdimomis vietomis siūlo kreidinį regioninių patiekalų įvadą.
Be patiekalų, kurie dabar tapo mėgstamiausiais visame pasaulyje, pavyzdžiui, Bolonija ir lazanija, čia galite paragauti vietinių patiekalų, tokių kaip tortellini sultinyje.
Parma
Teigiama, kad Bolonija yra pasaulio gastronomijos sostinė arba taip sako vietiniai, sėdėdami su intensyviu kavos sprogimu. Arba pažiūrėkite vienas kitam į akis, kai jie trankydami taurę į stalą taria tostą, kartodami „Chin-chin“, prieš gurkšnodami vieną iš 24 Emilijos Romagnos DOC vynų.
Tačiau būtent Parmai UNESCO suteikė gastronominės sostinės apdovanojimą: tikriausiai už gastronominį Parmos kumpio, Parmigiana Reggiano sūrio, sočių pomidorų ir kai kurių tų DOC vynų gamybos virtuoziškumą.
Verdis Corale
Emilijoje Romanijoje nuo operos nepabėgsi – Verdi Corale yra Verdi gerbėjų operos mokykla. Pietūs prie arpedžos ir kylančių Verdi mylėtojų iš viso pasaulio skalių, atpalaiduojančių balso stygas savo mėgstamoms arijoms.
Tarp tamsaus medžio ir restorano valgomojo stalų ant scenos stovi fortepijonas, skirtas daugiau pagerbti didžiajam Parmoje gimusiam operos kompozitoriui.
Trattoria Amerigo 1934 m
Nebent esate licencijuotas triufelių medžiotojas, turite snukį Lagotta Romagna šunį, didelę patirtį ir sėkmės, vargu ar rasite savo trumų. Kitas geriausias pasirinkimas triufelių šalyje aplink Savigno, Apeninų kalnų papėdėje, norint paragauti trumų, yra pietauti Trattoria Amerigo.
Nuo 1934 m. Bettini šeima valdo šią kaimiško stiliaus užkandinę, kurios dekoru vis dar pagerbiamas XX amžiaus ketvirtasis dešimtmetis, o epochos skelbimai šlovina Campari ir Cinzano gyvenimo būdą.
Trattoria ką tik 28 metus iš eilės buvo apdovanota „Michelin“ žvaigždute. Tie, kurie žino, užsirašo į vieną iš gretimų užeigos kambarių, ypač kai vėlyvą rudenį vyksta Savigno kasmetinė triufelių šventė.
Atskleidimas: mūsų viešnagę rėmė Emilia Romagna Turismo.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript